maanantai 25. toukokuuta 2015

41.

Kevät on edennyt hirmuista vauhtia, vaikka tuntuukin siltä, että yhtä aurinkoista päivää vastaa aina kahdesta kolmeen harmaata päivää. 


Luonto on alkanut vihertää  ihan toden teolla ja kasvu tuntuu paikoitellen olevan suorataan räjähdysmäistä. Vaikka nuo sateiset päivät toisinaan tuntuvatkin ikäviltä, niin kyllähän se niin on, että tuo luonto kyllä sitä sadetta tarvitsee. 


Näitä sateita onkin kiittäminen siitä, että kaneille on riittänyt tuoretta ravintoa yllin kyllin ja itsellä meinaa toisinaan hämärtyä se, minkä verran nuo kaksi pientä kania sitä oikeastaan edes pystyvät syömään. Etenkin kun melko oleellista niiden hyvinvoinnin kannalta on ehdottomasti se, etteivät ne jätä pois kuivan heinän syömistä. 


Ainakin toistaiseksi kuivaheinä on kuitenkin maistunut vielä hyvin, joten tuskinpa tässä on syytä huoleen. Pellettiäkin nuo kanit saavat kertaalleen päivässä, yleensä ilta puhteen yhteydessä. Tällä hetkellä annostus on ynteensä 0,5 dl vuorokaudessa, eli määrällisestihän se ei ole kovin paljon yhtä kania kohden. 


Pihaan nuo kanit ovat päässeet jaloittelemaan hyvillä keleillä, mutta toki vain silloin kun niitä on aikaa kunnolla vahtia. Erityisesti tänään oli ilo seurata kanien jaloittelua ja sitä, miten Ressi oikein nautiskellen piehtaroi hiekassa ja köllähti sinne sitten kyljelleen lepäilemään. 


Pikkuruinen tyttökin on päässyt kaneja hoitelemaan ja innossaan keräilee niille vihreää tuosta omasta pihasta. Koirat puolestaan pyrkivät livahtamaan pupulaan aina tilaisuuden tullen, ei niitä niinkään kanit kiinosta, vaan papanaralli :D 


Olen yrittänyt mahdollisimman monipuolisesti kerätä noita vihreitä. Ja huolehtia myöskin siitä, että noiden lehtien ja ruohojen ohella, kanit saavat myöskin lehtipuiden oksia ja varpuja. Tänään iltapalaksi kaneille tuli kerättyä pihlajaa, koivua, mustikkaa, puolukkaa, pajua ja vadelmaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti