Plösö

Jo alun alkaen olisin halunnut Riesan kaveriksi pienen pystykorvaisen mustan kanin, ja vaikka luulisi sen olevan helppoa, en sellaista kuitenkaan koskaan saanut. Niinpä ihmetys oli melkoinenen eräänä kesäisenä päivänä 2012 sellaisen kaninkopistani löysin ja vieläpä niin, että yksi omista naaraistani sitä imetti. Isä kandidaatista ei ole varmaa tietoa alkuunkaan, joskin vahvat epäilykset ovat kääntyneet sen puoleen, että isä olisi Riesan velipoika, viereisessä aitauksessa asustellut Veeti kani. Laskeskelin aikaa taakse päin ja tulin siihen tulokseen, että poikanen olisi syntynyt arviolta 3.7.2012 ja vaikka siitäkään ei koskaan varmuutta saada, niin päätin, että se saa pojan syntymäajaksi jäädä.


Varmuutta tästä ei varmaan koskaan saada, etenkään, kun saman keäsnä, mutta huomattavasti aikaisemmin olin saanut tiedon siitä, että siinä meidän lähimaastossa liikkuu joku tumma kani vapaana. Yrityksistä huolimatta en sitä kuitenkaan koskaan päässyt itse näkemään!

Niin tai näin, sillä ei loppujen lopuksi ollut minulle niinkään väliä, tärkeintä oli se, että poikanen oli terve ja vaikutti hyvinvoilta, vähän turhankin hyvinvoivalta, sillä en koskaan ollut nähnyt niin lihavaa kaninpoikasta. Nimiä syntyi kuin itsestään, myöhemmin on vähän harmittanut, että nimesin poikasen heti Plösöksi. Alunperin kun sen mustan kanin nimeksi olisi pitänyt tulla Harmi. Yrityksestä huolimatta en ole tällä poikaselle pystynyt nimeä enää vaihtamaan, se on ja pysyy Plösönä, vaikka nyt jo näyttää vallan mainiolta normaalin kokoiselta pieneltä kanilta. 

Plösö leikattiin loppuvuodesta 2012 ja se sai jäädä kotilaumaan asumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti