sunnuntai 3. elokuuta 2014

7.

Huhtikuu 2011

Kevät saapui kohisten ja kanit pääsivät vihdoin ulkoilemaan pidempiä aikoja. Tosin kanit joutuivat tyytymään ulkoiluun soralla, kun nurmikolla oli vielä osittain lunta, tai sitten se oli märkää. 

Sitten hieman kuva saastetta meidän keväästämme 2011. Eritisesti Riesalla oli silloin karvanlähtö pahimmillaan, joten se on hieman rähjäisen oloinen. 
Töissä oli syntynyt ja kasvanut ihania pieniä ranskanluppakorvakanin poikasia ja kani kuume nousi jälleen pilviin. No onneksi sitä helpotti sitä, että sain arkipäivisin poikasia käsitellä ja hoitaa siinä määrin, että pystyin pitämään itseni kurissa, eikä kani lauma kasvanut entisestään. 

Tällaisia söpöläisiä siellä oli kasvamassa 
Ja kun poikaset vielä vähän kasvoivat, alkoi kiusaus olla ylivoimainen...
Tällä kertaa päätin kuitenkin tyytyä neljän kanin laumaani, sillä olin useampaan kertaan päässyt vierestä seuraamaan sitä, miten hankalaa tiiviseen laumaan oli saada solahtamaan uutta kania. Toisinaan jopa mahdotonta, enkä halunnut päätyä siihen tilanteeseen, että harmoninen rauha meidän laumastamme pääsisi hajoamaan. Ja kyllähän niissäkin ihan hoitamista riitti. Joskus laskeskelin sitä, kuinka monta kynttä minulla oli kynsien leikkaus päivänä leikattavana ja määrä oli aikamoinen. Tuolloin leikattavien kynsien määrä oli 108, mutta onneksi niin koirat kuin kanitkin olivat tottuneet siihen, että kynsien leikkaus on meillä sellainen asia, josta ei liiemmälti keskustella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti