sunnuntai 5. lokakuuta 2014

21.

Kesä 2013 meni meillä aikalailla ulkoilujen merkeissä ihan jo pelkästään sillä, että kanit asustelivat pupulassa, jossa niillä oli vapaa pääsy sisään ja ulos ihan oman tahtonsa mukaisesti. Sen lisäksi ne pääsivät päivittäin viettämään aikaansa juoksutus aitaukseen, jossa niillä oli mahdollisuus "laiduntaa" oman tahtonsa mukaan juuri niin paljon kuin halusivat. 
Koskapa pihasta oli hävinnyt kanien paratiisi, tuo ruohottunut kukkula, piti niille keksiä jotain korvikkeita sen tilalle. Yksi toimivaksi todettu ratkaisu oli tällainen kova muovi putki, joka meillä oli käytössä jo Asikalassa sisätiloissa. Kanit ottivat hyvin vastaan tuon "keinotekoisen" tunnelin. 
 Kanien mielestä parasta huvia oli kuitenkin juurikin auringosta nauttiminen, nurmikolla laiduntaminen ja villien riemuhyppyjen loikkiminen.Plösöstä oli kasvanut kaikin puolin mahtava kanin alku. Jotenkin pidän siitä kaikin puolin, se on hyvinkin sellainen omaa silmääni miellyttävän mallinen ja oloinen. Monesti ajattelin, että enpä taida minkään muun mallisia kaneja kohta ollenkaan, kuin tuon Plösön ja Ressin mallisia sekametelisoppa kaneja :)
Melkeinpä välillä harmittaa, että tulin tuon Plösön kastroineeksi. Olisihan se ollut mukava, jos jonkin asteinen kanin kasvatukseni olisi lähtenyt tästä omasta laumasta liikkeelle. Toisin kuitenkin kävi. 
Mikäs voisi olla yhdyskunta ja laumaeläimestä sen mukavaa, kuin päiväumet lajitovereiden kanssa."Pupuvahdin" toimenkuvaan kuului päivystäminen 24/7 ja useimmiten vielä aina "tutti suussa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti