keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

35.

Kevättä kuuntelemassa


Lähdettiin yhtenä kauniina kevät päivänä koirien ja pupujen kanssa metsäretkelle. Täytyy sanoa, että siellä vietetty aika oli kyllä uskomattoman ihanaa. Tosin pupuja ensi alkuun hieman jännitti ja ne tuumaili, että kuluuhan se päivä, vaikka sitten tuolla kopassa kököttäen.


Kyllähän ne puput lopulta pääsivät kopasta liikkeelle, mutta eipä niillä tuntunut suurta liikkumisen tarvetta olevan, kun auringo paistoi tuohon kiven syrjälle niin lämpimästi. 


Mikäs meillä oli siellä metsäsaarekkeella istuskellessa, kun koirat huolehtivat siitä, ettei vaara pääse yllättämään mistään suunnasta. Tässä kuvassa "lähipartoionnista" huolehti Zeus. 


Linnut lauloivat todella kauniisti, suurinta korsenttia pitivät erilaiset tiaiset lähi puiden oksilla istuessaan ja lentää pyrähdellessään. Yli lentäneen variksen huuto sai kuitenkin Plösön hieman varuilleen. 


Uskaltautuihan se Ressi lopulta liikkeelle. Varmuuden vuoksi tällä tämän kevään ensimmäisellä metsäretkellä kanit oli varustettu valjailla ja pitkillä naruilla. Meidän tapauksessa nuo narut ovat 15 metriä pitkiä ja hyvin kevyitä, jolloin pystyn samalla mahdollistamaan kanien liikkumisen laajalla alueella ilman että niiden kantapäillä täytyy koko ajan kulkea, mutta myöskin sen, ettei minun tarvitse pelätä sitä että ne eksyisivät kokonaan omille teilleen.


Tässä tarkkaavaisena kuunnellaan kevättä ja etualalla kuvassa taitaa näkyä saksanpaimenen varjo. Se oli yksi mukana olleista koiravahdeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti