sunnuntai 21. joulukuuta 2014

30.

Heräteostoksena päädyin ostamaan kaneille tämän näköiset pienet pussit. Melko varovasti rupesin niitä lisäämään tuonne tutuksi ja turvalliseksi osoittautuneen pelletin sekaan ja hyvin näyttää kaneille maistuvan. 


Vielä en osaa sanoa, onko näistä mitään hyötyä, tai toisaalta sitten haittaakaan, mutta seurailen nyt tässä vähän samalla tilannetta. Tuota tuttua pellettiä ei tarkoitus ole missään vaiheesssa vaihtaa pois, mutta ajattelin, että jospa nämä vähän näin talven tullen täydentäisivät tuota kanien ruokavaliota.

Etenkin kun Plösöllä on aina ollut hyvin herkkä vatsa, joka tuppa menemään kuralle, jos se saa liikaa tuoretta tai juureksia. Tämän takia, olen nyt menneennä syksynä vähentänyt kaiken tuoreen antamisen aivan minimiin ja pyrkinyt siihen, että heinää kanit söisivät sitten senkin edestä. 


Heinän syönti välillä vähän kangerteli, kun kanit totesivat että sillä hetkellä tarjolla oleva heinä ei vastaa niiden laatuvaatimuksia. Kun kävin ostamassa karkeampaa heinää, alkoi heinä taas vaihtua ja nyt kun tarjolla on sekä lehtevämpää, että karkeampaa heinää kuluvat ne melko tasaiseen tahtiin. Kaneilla on nyt vapaus valita, kumpaa heinää ne mieluummin syövät, vai syövätkö molemmista vuorotellen. 

Oksia kaneilla on tarjolla koko ajan, joskin talvi aikaan oksat ovat pääsääntöisesti peräisin havupuista, kun taas keväisin, kesäisin ja syksyisin ne syövät mieluusti lehtipuiden oksia ja lehtiä. 

Nyt kun piha alkaa olla jäässä, pahimmat kurakot eivät enää ole haittana ja päiväkin tästä kohtapuoliin alkaa pitenemään, pääsevät kanit taas pihalle juoksentelemaan sydämensä kyllyydestä. Kummasti lisävaloa päiviin toi jo pelkästään tuo harsomaisen ohut lumikerros, joka tässä joulun alla maahan satoi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti