torstai 24. syyskuuta 2015

43.

Hiljaiselo blogissa jatkuu, elämä pyörii omaan tahtiinsa, ei tapahdu ihmeitä, ei kummia. Kaikki siis hyvin, hiljaiselosta huolimatta. 
Heinää kuluu tasaiseen tahtiin, luonnosta löytyy vielä hyvin tuoretta tarjottavaa. Kaiken näköistä tulee kaneille poimittua, ovatpa ne tänä syksynä päässeet viinimarjojenkin makuun ja hyvin maistuu. Samoin vadelmat uppoavat kaneihin hyvin. 

Heinän ohella jo useamman vuoden ajan jämälaumani on nauttinut suomalaisesesta Rodo Rabbit Breederistä. Olen tykännyt siitä juurikin sen kotimaisuuden vuoksi ja siksi, että se on meidän lauman ylläpito tarkoitukseen erinomaisesti toimiva pelletti vaihtoehto. 

Kovin suuria määriä pellettiä nuo kanit eivät syö ja kesäajan olen antanut niille pellettiä vain iltaisin hoitokäynnin yhteydessä. Nyt kun syys on edennyt pidemmälle ja kelit alkaneet hiljalleen viilenemään olen sekoittanut pelletin sekaan vähän myös kauraa. 

Viimeisimmän eläinkaupan käynnin yhteydessä innostuin ostamaan myöskin kahta erilaista pellettiä, sellaista mitä meillä ei koskaan aikaisemmin ole tarjoiltu. Siispä kokeiluun meidän pupulassa pääsivät nämä kaksi, joista toinen on Genesis Rabbit Alfalfa


ja toinen VL Complete Cuni


Näitä kahta lähdin jo varovasti maistatuttamaan ja muutaman päivän (ja muutaman pelletin) kokemuksella voin sanoa, että Ressi, joka on aina ollut varsin ahne pelleteiden ja tuoreen suhteen, syö hyvällä ruokahalulla kaikkea kolmea pellettiä (Rodo, Genesis ja VL Complete cuni) nirsoilematta tai valikoimatta sen tarkemmin mitä suuhunsa laittaa. Plösö puolestaan syö hyvällä ruokahalulla kahta aiemmin mainittua, mutta ainakin toistaiseksi vielä sylkee suustaan tuon viimisimmän eli VL pelletin. 

Ihan hauskanen juttu sinänsä, että jälkimmäisen mainostetaan olevan juurikin suoliston parhaaseen mahdolliseen tasapainoon, minkä saavuttaminen ei Plösön kanssa ole ollut ihan helppo homma. 

Nyt se on kuitenkin pysynyt loistavassa kunnossa läpi kesän ja olen ollut niin onnellinen siitä, että olen pystynyt tarjoamaan niille tuoretta päivittäin, ilman että sillä olisi ollut minkäälaista vaikutusta Plösön suoliston toimintaan. Jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti